Restauracja Salsefia by Tomasz Smoczyk

 

Restauracja w Pałacu na Wodzie

 

Menu zima 2017

Walentynki 2018

 

Restauracja Salsefia by Tomasz Smoczyk nawiązuje do tradycji regionu bazując na lokalnych i sezonowych produktach. Szczyci się powrotem do dawnych smaków i zapachów nadając im nowoczesny wygląd oraz lekki powiew śródziemnomorskiej bryzy. Współpracując z lokalnymi dostawcami z certyfikatem ekologicznym dania serwowane w naszej restauracji zaskakują również głębią kolorów i smaków.

Kuchnia Pałacu na Wodzie to smakowitości wykreowane ze świeżych, ekologicznych i regionalnych składników. W pięknej, przeszklonej przestrzeni z widokiem na urocze, pałacowe stawy Restauracji mieszamy różne smaki, zapachy, kolory i faktury. Dzięki tym zabiegom powstają wykwintne i przepyszne potrawy pieszczące zmysły naszych Gości.

U nas można skosztować aromatycznych serów, zdrowych karkonoskich miodów, świeżych lokalnych jogurtów i domowych przetworów. Rozpływająca się w ustach dziczyzna, zdrowe jagody, ekologicznie wychodowane warzywa i owoce, jędrne grzyby z pobliskich lasów oraz świeże ryby z karpnickich stawów, to tylko niektóre z produktów wykorzystywanych do skomponowania wyśmienitych dań przez naszego szefa kuchni.

Moglibyśmy jeszcze długo wymieniać produkty, z których słynie nasza kuchnia.  Nie odda to jednak ich rzeczywistego smaku i kunsztu w jaki sposób są serwowane. To trzeba po prostu zobaczyć, skosztować i nacieszyć zmysły.

 

Restauracja otwarta jest nie tylko dla Gości hotelowych.

Przyjdź, zobacz i skosztuj. Zapraszamy!

 

7:30-10:30 Śniadania ,  restauracja: 11:00 – 22:00 (kuchnia pracuje do godziny 21:30)

Do zobaczenia w Restauracji!